Saturday, December 11, 2010

RAHSIA MAGIC 2

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA..


smalam aku da aja cane nak wat biskut ilang...
arini aku nak aja 1 lagi magic..
perghhhh...asik ngaja magic je aku nie...
kang kene pukul ngn magician lak aku..huhu..
tp aku x kisah..mmbr2 lg penting..hahahahhahahaa..


ok penah tgk magician wat magic tuka duit x??
dari rm50 jadi rm10, rm10 jadi rm1..
penah x???msti pnh tgk dlm tv kan..
mondo magic ke, davib blaine ke, fuyoo magic ke..
kan3...kowg kagum x???seriously first2 tgk aku kagum gle..


ok..skang kowg sgt beruntung sbb aku akan aja magic nie kat kowg..
magic nie sgt mudah untuk dilakukan..
n effect die sgt best kowg pown akan terkejut..


gini cara nye:
ape yg kowg perlu ialah rm50 yg btol..
jgn palsu..sbb t x jadi..
pastu pegang rm50 tu elok2..jgn tercicir..
pastu kowg kene la brjln ckit..
gi petaling street..
li la handbag ke, pape je la yg harga rm40..
kowg kasi rm50 kat cashier tu, pastu kowg akan dapati duit rm50 td bertukar rm10..

haaaaaaa...magic kan...
n kowg pown akan terkejut sbb npe mahal sgt barang tiruan tu smpai rm40..
hahahahahhahahahahahahahahhaa...

RAHSIA MAGIC 1

ermmmmmmmmmmmmmmmmmmmm..

xde mood sgt nak menaip nie..
tp sbb boring sgt, taip je la...
ahahahahahhahhaaa..
ok..entry2 b4 nie byk aku letak video..
hahahaha..arini saje je nak menaip..
seperti tajuk di atas, aku nak kasi tips or RAHSIA camne nk wt magic nie..
haaaaaaa...bkn sng nk wat magic nie..
tp kan, aku de taw satu magic nie..
mmg mudah..owg buta pown ley wat..
tp,,,,,,,ntah la...bnde nie magic ke x..
bagi aku nmpk cam magic sbb bnde ilang..
haaaaaa..kagum kan..haha..kowg mmg..kalu bnde2 ilang, sume kagum..
magic nye ialah, gini cara nye,
kowang pegang sekeping biskut, pastu ckp kat penonton yg kowg akan ilang kan biskut tu..
kowang soh penonton tutup mate 2 saat..pastu, walahhh..biskot ilang..


haaaaaaaaa..gini care nye, mase penonton tutup mate tu, kowg makan la biskut tu..
x pon kalu kowang knyg agy, buang je biskut tu jauh2...confirm jadi..try laa...

Tuesday, December 7, 2010

KISAH MAGIC 4

WAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA..

lame gler x mgupdate blog nie..
hahahahhaa..
k..arini aku wt magic gne kad lagi..
biase la...aku pakar men kad...

CHEWWAAAAHHH!!

haha..ok..nie magic classic..
sng je nak wat..kalu taw nie nye basic..
mybe kwn kowg or sesape nah wt magic nie kat kowg..
hahahaha...sbb magic nie simple..


performance:

1. tunjuk kan kad paling atas..in this case, jack of hearts..
2. pastu letak kad tu kat tgh2..
3. pasti kan kad yg kat atas skang bkn lg jack of hearts..
4. bace ckit magic spells..
5. n kad jack of hearts ade kat atas balik..
6. ulang langkah2 tadi sampai penonton terpegun..





video

Monday, November 8, 2010

KISAH MAGIC 3

hahahahahahahahahahaha....


magic nie adalah salah satu rutin yg aku slalu wat..
memerlukan kemahiran n skill tok wat magic nie..
aku x taw pe name asal magic nie..aku taw wat je..haha..


performance:

1. suruh mmbr or penonton amik n igt 1 kad..
2. letak semula kad tu kat dlm deck..
3. shuffle or cong kad tu..
4. tunjuk kan kad yg kat atas skali kepada penonton, tp tu bukan kad yg btol..
5. letak kan kad yg salah tu kat bawah, n soh penonton tutup kad tu..
6. amik mana2 1 kad yg ade dlm deck..
7. letak kad tu di atas tgn penonton..
8. wat magic ckit..tarik kad yg salah tu nek atas..
9. n phewwwww..penonton mesti terkejut sbb kad yg slh da de atas tgn, n yg btol kat bwh tgn..




video

KISAH MAGIC 2

hahahahahahahahhaha..


nie ade lah magic yang ke2 dari aku...
magic nie berkisar kan sebuah cite..
cite die pasal 4 owg adik beradik..
diowg nie sume perompak...
abg sulung die adalah ketua..
dlm cite nie, jack of spades la ketua die..
hahahhaa..jack of spade nie soh adik2 die merompak..
adik2 die pown gi laa...pastu tetibe, polis datang..
diowg pown cuak...pastu masok dlm tmpt diowg merompak..
pastu abg die risau..abg die nie ahli sihir...die bace mentera,
supaya adik2 die balik umah..n adik die smpai di rumah dgn pertolongn abg die..


performance:

1. keluar kan 4 card jack..
2. sebut kan sume nama jack2 tersebut..
3. pastu letak kan jack yg last sebagai ketua..
4. letak kan ketiga-tiga jack di tempat yg berlainan di dalam deck tersebut..
5. masok kan kad tersebut dgn rapi di dlm deck..
6. buat sedikit magic..n phewwwwww...sume jack berada di atas semula...




video

Saturday, November 6, 2010

KISAH MAGIC 1

hahahahahhahahaha...


magic pertama tok blog nie...
actually yg ke2..tp yg pertama tu intro..
ok...magic nie aku x taw pe tajuk asal die..
aku just taw cara je..
aku panggil magic"1 kad terbalik dalam 1 deck"
sbb pe????sbb akhir magic nie, ade 1 kad yg terbalik..
haaaa...agak best la magic nie..n agak mudah tok dibuat..hehe..

performance:

1. anda memerlukan seorang rakan atau penonton tok amik 1 kad..n soh die ingat..

2. soh die masok kan kad kat tgh2..

3. anda shuffle or cong kad tu..

4. anda terbalik-terbalik kan kad tu..

5. tunjuk perbezaan yg kad tu da bercampur aduk..mksd nye x tersusun..

6. anda buat sikit magic...n phewwwww....sume da kembali same, but ade 1 kad terbalik..n kad tu adalah kad yg owg pilih..



video

KISAH "101 KISAH MAGIC"

hahahahahahahahahahahahahahahahahaha....



sje je tuka name nie...kan dulu 101kisah..
skang aku tuka 101kisahmagic..
sbb......aku sbnrnye x bnyk cite dlm life aku nie..
cite magic aku lebih daripada cite dlm diri aku nie..
sbb..aku minat magic....hahahhahhhaa..





ok..dlm blog aku kali nie aku kan cite kan magic2 yg aku de..
aku akan try upload gmba n lg best, upload video...
tp, mybe ade magic yg akn aku wt t name die x same ngn magic asal...
aku pown x taw name asal die..so, aku hantam je la..
boh name ikot ske ati aku..hahahahhahhaa..


sume video magic yg aku upload nnti adalah show saje..
tiada tunjuk ajar...kalu kowg nak taw, contact je aku..0172823187..
jgn malu bertanye..n jgn segan tok cube sesuatu yg baru..
bak kate owg putih la.."using words to describe magic is like using screwdriver to cut roast beef".
mksd nye...kalu kite just wat andaian ngn kate2 je tok mengetahui magic, same la cam gune skrudriver tok potong daging bakar..hahahahhaha..
mksd tersirat quote nie ialah, cakap je x kan wat kite taw pasal magic..
kite kene blaja ape tu magic..n kite akan taw the biggest secret yg slame nie magician simpan..
kalu kite da taw rhsia2 tu..kite akn rase diri sgt hebat sbb ramai yg x taw..hahahhhaa...
so, jgn malu2 nak belajar magic..magic is fun..


hahahahhaa...kat sini, aku de sikit intro....
video

Wednesday, October 20, 2010

KISAH AKU DAN DIA

01.1.10....


cam lawa je tarikh tu....hahahahhahaa...
nie la tarikh aku kapel ngn gf aku skang...NOR AZZIRA BINTI SENIN..
ermmmmm...sbnr nye nie bkn official date kitowng kapel...
aku pown x taw bile tarikh kitowg kapel...taw2 da kapel..
huhuhuhuhu...sori awk sye x romantik...saye malu2 mase tu..
tapi dalam hati saye suke awk...
aku rase aku kapel ngn zira tgh bulan 1...tp gedik nak letak tarikh tu...
cam lawa je tarikh tu..hahahahhaa...ntah laa,,,,aku x penah mntk nak kapel..
tapi de 1 hari tu, zira nie tnye pe status kitowg(kalu x silap aku la)...
pastu ngn selamber aku jwb kapel laa...
aku rase dari aritu la kitowg jd kapel....
btol ke awk???????ntah laaa....sye pown lpe....hahahahhahaa..
aku bkn pe....aku mmg xde pengalaman la pasal bnde2 nie sume...
kalu kowg nk taw, zira nie first love aku taw....
so, aku x pnh try mntk kapel kat mane2 pompuan..hahahhahahaha..
sbb aku x de feeling sayang kat pompuan len..
tapi kat zira nie len ckit....die pnye feel len mcm..hahahhaa...
ntah laa..aku sbnr nye ssh nk terpikat ngn pompuan...
biase laa....dulu jiwa besi...mane lyn pompuan2 nie..
x ganas laa..aku slalu ckp kat mmbr2 aku yg aku x nk kapel......
hahahahahahahhaa...last2, kapel gak....hihihihihihi...sori geng....
zira nie x mcm pompuan len laa...kowg kne faham..hahahhahhahaha..
k la...aku knl zira nie dari form 1...sblh kls aku...tapi x pnh ckp pown..
taw camtu je...hahahahhaa..form 2 pown sblh kls aku....pown x pnh ckp..
form 3 1 klas....bercakap la jgk...tp dlm setahun, ade la 5,6 kali berckp..
hahahahahahhahahahaa...pastu form 4 masing2 bawak haluan sendiri..
aku gi sambong blaja kat penang...zira lak hijrah ke melaka...
hahahahhahahaa...kitowg sblm nie x pnh contact gne fon...
tp ntah nape minah nie tetibe msj aku mase kat mrsm...
aku pown pelik laa...x penah2 msj, tetibe msj..
aku pown layan je la...cam biase la aku...kasi msj pendek2...
hahahahahha...sori....mmg aku camtu x ley nak wat pe laaa...
pastu kitowg msj sampai form 5.....pastu azzira nie menghilang kan diri....
hahahahhahahaha....pastu aku masok la mtrk...die pown mtrik gak...
pastu sem2 aku kat mtrk baru la muncul balik azzira nie msj aku...
kitowg pown msj....msj pnye msj, smpai la msj yg aku tulis kat atas tu....
hahahahahahhahahahahahahahaa...
first time aku kapel....x pernah kapel beb b4 nie...suci lagi...
bahahahahahahahaha....poyo gler...
aku kapel ngn zira nie ade byk sebab laa...
die nie tahan ngn aku walaupon aku nie x paham hati owg, lembab, msj pendek2,
mals, ganas, degil, xdgr kate, x makan nasihat, x hensem, sore x sedap, x romantik,
hahahahahahhaa...da2...lebey2 lak..hahahhaaha...lagi pown parents aku mmg ske ngn dak zira nie..

awak,
saye nak awk taw, awk je yang bertahta di hati saya...
walaupun owg kate diana danielle tu comel, bagi sye awk lagi comel..
walaupun owg kate sore siti nurhaliza sedap, bagi sye sore awk la yg paling sedap..
walaupun owg kate lisa surihani tu sopan, bagi sye xde owg len lagi sopan melainkn awk..


aku x reti la ayat2 gini...taram je laa...hahahhhahahhahaa

awk.......................................


sejak akhir2 nie kite asik gadoh je,...huhuhuhuhuhuhuhuu...
saye pown x taw nape.....saye cepat sgt ber emosi skang...
ni kah yg dikata kan cinta????????ntah laa...
huhuhuhuhuhu...

sye nak mintak maaf andai :

saya ade terkasar bahasa ngn awk sepanjang hubungan kite,
saya ade ter pukul awk sepanjang hubungan kite,
saya ade termarah awk sepanjang hubungan kite,
saya ade terkutuk awk sepanjang hubungan kite,
saya x faham pe perasaan awk,
saya terlalu ikot hati dan perasaan,
saya terlalu cemburu buta terhadap awk,
saya sentiasa syak wasangka terhadap awk,
saya selalu x percaya ngn awk,
n macam2 lagi....huhuhuhuhuhuhuhuhuhu.....
mintak maaf k....selagi belum terlambat....



saya nak awk taw bahawa:

saya syg awk sgt2,
saya cinta awk sepenuh hati sye,
saya terima awk seadanya,
saya nak awk jadi teman sye hingga ke akhir hayat sye,


huhuhuhuhuhuhhuu..sori kalu entri kali nie sedih ckit..

ermmmmmmmm...

saya sayang NOR AZZIRA BINTI SENIN sgt2............

luv u so much cyg...............

muuuuuuuuuuaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhxxx10000000x

Tuesday, October 19, 2010

KISAH PANAS

ermmmmmmmm....



sbb dier ko panas ngn aku...ko marah ngn aku..
aku rase aku x wat pape pown..aku juz msj die tnye je..
x wat pape pown...

aku tnye cmni je..."salam..bro..nape azzira x ley kuar dari mkm??"
aku tnye je...bkn aku soh die kuar kan ko yg ko nak panas n marah ngn aku pehal??
aku mmg majuk gler skang...aku tnye je...
yela...aku nak tnye sape lagi?????aku mane taw owg atasan ko sape..
yg aku de, cume no die je,,..
aku tnye la die..then die x reply..aku pown snyap je..
x de aku nye aku nk tetibe msj marah die....
tu mmg x waras laa..
ikot ko la ko nak ckp pe..
kalo ko rase aku bersalah, n panas gler ngn aku, aku mintak maaf la...
lepas nie aku x kacau hidup ko...
aku rase bnde yg aku wat nie x de pape sgt laaa..
juz tnye je...ko pnye pikir ati owg, ati aku ko x pikir,..
aku sedeyh gler ko anggap seolah2 aku serang dier...
ko taw x....bape ramai ati owg yg da aku luke kan????????
ramai..............aku malas nak cite panjang laaa...
wat tension je,,....

aku tetap sayang ko....

salam......

Monday, October 18, 2010

KISAH AKU SEKARANG

ermmmmmmmmmmmmmmmmm.....

skarang,
aku da x ramai kawan...bek laki apatah lagi pompuan....
skarang,
da x macam dulu....
aku asik senyap je......
aku cam owg bengong kalu kat kelas....
skarang,
aku buat hal aku je...
pe yang terjadi kat sekeliling aku x peduli..
aku x take part pown pape..
sbb aku taw, kalu aku terlalu amik pape hal, aku kan jadi bz...
n mngkin x kan ade mase tok ko...kalu boley..aku nak sntiasa ade tok ko,
n ko sentiasa ade tok aku....tp aku taw xkn jadi camtu...
walaupon aku mmg sentiasa ada tok ko, tp ko msti ade part yg bz.......
walaupon aku mmg sntiasa boley layan ko x kire pe keadaan skali pown..
tp aku taw kalo ko bz mmg ko x ley lyn aku...huhuhuhuhu...

sekarang,
aku lebey beremosi...
aku pown x taw nape....
dulu aku x camni.....
ermmmmmm...ntah laa....tapi aku x kisah sume tu..
aku sanggup berkorban, lupakan keseronokan aku dulu...
semata2 demi KO....
ko igt aku x nak ke join bdk2 nie gi mkn2 ke,
gi lepak2 ke...nak...
tp aku terpakse bantut kan kehendak aku nie..
sbb aku pikir pasal ko...

aku btol2 kecewa la skang...huhuhuhuhu....
skang dlm pikiran aku mcm2 de.....


kalu nak ikot kan panas, marah,
aku dari dulu ley marah....
sbb ko aku kne ejek....
bdk2 cakap aku sombong....
aku wat bodo je....aku wat x taw je..
aku x penah cite kat ko..
takot ko marah....
tp ari nie, sikap ko wat aku btol2 kecewa, marah, sedeyh btol....

aku terasa bnde yg aku wat slame nie, x berbaloi..huhuhu..
mmg aku kecewa sgt2 arini....sbb owg len ko pns, marah ngn aku...



x pe laa.....k laaa.....x de mood nie....bye~~~~~

Thursday, October 7, 2010

KISAH DAUN TERUP.


AHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAA....


agak lame aku x update blog nie....ntah la.....xde idea nak curah kan...ingat terbit blog nie nak luah kan isi hati aku....tp aku cam xde isi hati je...hahahahahahha...sbb tu x update kowt....ok la.....final pown nak dkt....n macam2 bende pelik aku wat dekat2 nak exam nie..hahahhahaha...aku pown pelik....ari tu aku abis kan RM200 dalam mase 5 minit.....hahahahha..hebat x????
aku abis kan kat barang2 magic aku.....ntah laa....aku minat bende2 pelik cam nie....hahahahahhaa...kalu aku ske kat sesuatu bnde or seseorg tu, xde hal la duit kuar....sanggup saje...hahahahahahha...k la....sbnr nye aku li playing card deck...hahahahahhaa...kalu cte kat mmbr2 aku, msti diowg gelak....huh...siot kalian....aku cte la gini.."weyh...aku nak kuar jap..nak li kad terup.." pastu ley diowg bantai gelak...haha....aku ckp la nak li kat sunway....lagi la bertambah setan gelak diowg...haaiiisshhhhhh...diowg soh aku li kat kedai runcit......hahahhahaahahahhaa...baru aku teringat...lpe nak gtaw diowg aku x men la kad stakat rm2 nie...hahahahahhhaha...diowg terpingga2....diowg ingat kad yg diperbuat dari kertas kajang tu agaknye...hahahahahhaha...nie ha kad yg diowg pikir

AHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAA...

sebelum beredar, aku sempat ckp kat diowg, "aku gne US playing cards je"...hahahah...nmpk mke blur masing2...so, aku pown mencapai moto...chewahhhh...cam mencapai basikal je bnyik nye..hahahahha...dalam hati aku otw tu, nak li 2 kad je...below rm100....sbb dlm poket aku de tu je...malas nak cucuk..sampai2, rambang mate aku...aku usha 1 kad nie, 'blue bicycle series 1800 playing cards deck'...mmg style...nie aku tunjuk gmba die..


hahahahahhaa...stylo kan...oldskool gler....harge die rm40...murah gler....kalu kat kdai magic sblh tu die jual rm60...kalu kat uptown, die jual rm50...padahal kuliti same je...aku usha dompet...ok cukup2....aku pown cari 1 lagi....kali nie nak cari yg murah ckit....sbb nak save duit nak gi mkn A&W plak..hahahahha...aku cari yg bwh rm30...nak cari yg bwh rm20, rider back je la....tu aku da berlambak ade....sdg2 usha, aku nmpk deck cam rider back...tp hrge rm22....bapak mahal dlm hati aku....aku usha btol2, ooooooo...mandolin back rupe nye...ade len ckit laaa....pastu aku pown angkut tu...


ok...under bajet lagi....cool2....sume skali rm62...ade baki rm38...ley mkn A&W pastu men arked jap..hahahahahha...elok je aku nak bayar, ade apek sial nie introduce kat aku satu kad nie...haisshhhhh...aku pntng tgk kad lawa2 msti nak li...aku ckp x pe laa....da over bajet kalu beli kad tu....aku pown bayar....kuar dari kdai tu, lbih kurang 7 langkah, aku patah balik....usha balik kad yg apek tu tunjuk....aku tgk harge.....lastas aku ke atm cucuk duit....huhuhuhuhu....dlm hati aku asik nyumpah seranah apek cilake tu..haaissshhhhh......aku kuar kan lg rm100..niat di hati nak li kad tu pastu tros blah gi mkn....tp pas bayar aku terpandang 1 deck nie...playboy limited edition....setahu aku td x de pown deck tu kat situ...aku smpai ade lak....aku pown tros amik...aku pandang mke apek tu....die senyum je....dalam hati aku, "celake ko...saje je letak...soh aku beli....".....dah2....kopak dompet aku kalo gini.......nie ha deck yg aku li tok kali kedua...



haaaaa....kan lawa deck nie...hahahahahahahahhhaa....pas aku mkn A&W, aku tros balik....nak ujan da.....sampai je bilik, aku tros tunjuk kat rum8 aku......koleksi deck n alat magic aku....


Monday, September 6, 2010

KISAH KUIH YANG DISISIH KAN PADA HARI RAYA

HAHAHAHAHAHAHAHAHA....


kite raya pown lagi tinggal bape ari je lagi.....tengah bowink2 x ley tdo nie, aku nak story ckit pasal kuih nie......haaaaa....cik siah, cik enon, cik joyah msti tertarik ngn story sye nie..hahahahhaaa...pagi nie aku nak cte ckit pasal kuih yg disisih kan dari keluarga kuih nie pada hari raya...hahahhahaha...sbb pe disisih kan????????sbb, sangat lah x sesuai untuk dihidang kn n dimasuk kn dalam balang kuih pada hari raya...
ok....kuih yg sangat bertuah dpt masuk dlm entry aku ialah, KUIH TEPUNG PELITA.....waaaaaaa......sedap tu......tapi nape disisih kan??????haaaaaaa.....cube korang pikir secara rasional.....kuih tu da la lembik dlm nye...owg nak beraya nk la mkn kuih yg kering2...sbb takut kene baju raya...al maklum la....baju baru la kte kan...hahahahahhahahhaha.....lagi satu, kalu nk mkn kuih tepung pelita tu, msti la kne ade sudu....kan nyusah kan tuah rumah nak sediakan sudu la, nak basuh sudu la....haaiissshhhhhh..sbb tu x dihidangkan...kalu nak mkn gne tgn pown ley...tapi pas tu melekit la tgn...haaaaa....pastu mule la bad mood nak beraye...hahahahahhaaahah...nk2 pulak kne mmbr yg kuat pedajal owg....dilap nye tgn yg melekit tu kat baju raye mmbr....haaaaa....bergaduh pulak la jawab nye...hahahahahahha..
hahaha...tu baru sebab pertama....sebab yang kedua ialah, kuih tu agak besau untuk dimasuk kan dlm balang kuih raye....yela....siap de daun pisang lagi...kan makan space tu...lagi pown, nyusah kan tuan empunye umah untuk ulang alik mengisi balang tersebut ngn kuih tepung pelita...hahahahahhaa...tapi, bagi mereka yg byk balang kat umah n x byk sgt kuih raye, kuih tepung pelita merupakan barang pengganti bagi kuih raye..hahahahahhaa....korang ley la mengisi kekosongan balang2 tu....hahahahahahhaa...
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAA....

tu la sedikit sebanyak sebab musabab kuih tepung pelita x berape sesuai dihidang kan di hari raya...untuk kowng yg x knl kuih tepung pelita, nie aku tunjuk kan gmba nye....


hahahahhahahaa...npe aku pilih kuih tepung pelita lak tok entry aku kali nie??????npe aku x pilih kuih len?????karipap ke, donut ke, cekodok ke, kuih koci ke???????haaaaaaa....sbb,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,kuih tepung pelita nie ade story tersendiri....walau pon kuih karipap n donut mmg langsung x sesuai tok di wat kuih raye, tapi diowg langsong x de jase kat hari raye...diowg just berjase mase waktu pagi n petang je..hahahahhahaa.....waktu pagi, sedap mkn karipap n donut pas mkn nasi lemak...pergghhhhhhhh...mmg layan...waktu ptg lak, sedap dimakan mase rilex2 petang smbil minum teh panas....fuhhhh.......tapi KUIH TEPUNG PELITA mmg byk berjase kat ari raye...tp disisih kan..huhuhuhu..sedih...meh aku story npe kuih nie byk berjase lak?????


----KUIH TEPUNG PELITA----



1. KUIH : makanan yang paling mudah kite dapat mase ari raye.....x kisah miskin cam ne, kt umah msti de kuih, walau sejenis je....




2. TEPUNG : merupakan bahan yg paling penting tok wat kuih raye.....aku berani bet ngn kowng la xde kuih yg x diperbuat dari tepung....sume kuih raye dibuat dari tepung...hahahahahahhaa..





3. PELITA : pelita nie skang mmg masih popular...lagi2 kat kawasan kampung....pelita nie femes mase time raye je...hahahhahhaa....





HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA.....


sbb tu la aku cakap kuih tepung pelita sangat berjase mase hari raye...sbb name die mmg familiar ngn ari raye...hahahahhahaa...tapi malang nye kuih nie x dikomersial kan mase ari raye...hahahahahahhaa...k laaa....ngntok lak....nak sahur jap...pastu tdo...hahahahahaa...

Tuesday, August 24, 2010

KISAH AYAM GOLEK




ntah nape arini tetibe teringin ayam golek...hahahahahhaaa...maybe sbb da lame x mkn kowt,,,last aku mkn 2 tahun lepas...mak aihh..lame gle kan..hahahhahaa..slalu nye nafsu makan aku x dtg b4 aku gi bazar...nafsu aku datang mase aku nkat bazar..tp arini tetiba nafsu ayam golek aku datang...hahahahahhahhaa..terbek la....tapi..............................



HUHUHUHUHUHUHUHU...



aku da smangat gler nak gi bazar li ayam golek......aku
pown gi la bazar seksyen 17 shah alam...
tapi.......ari nie ade pasar malam la pulak....huhuhuhuhuhu...de ke jual baju bagai....tension gler aku.....haaiissshhhhhh....




yang paling x ley bla, ade ke jual barang mainan...c'mon la weyh...skang puase laa....sape nak li mainan...ish3.....hahahahahhahaa...last2 aku x jmpe pow
n ayam golek...siot tol laaa..tu yang tension semacam je tuh...a
hahahahahahahhaaa....





da 3 kali aku pusing tempat tu....x jmpe gak.....akhir nye aku putus asa...hahahahhahahaa...kecewa siot,....huuiiiisssshhhhh...aku pown agak x bersemangat nak mkn aritu....sbb x dpt ayam golek....majuk la ngn seksyen 17...hukhukhuk...chheeewaaahhhh...emo la plak....hahahahahhahhaaa...so aku pown cari la pape yg best tu
k berbuke nnti...siyez aku kate aku x de mood pas x dpt jmpe ayam golek tu....aku pown ny
ampah tgk kedai baju, mainan kat situ...rase nk roboh2 kan je...hissshhhhhh...geram laaa...pasal diowg la peniaga ayam golek x de ruang nak niaga...ahahahahahahahhhaaa....


last2 aku li yong tau fu n kepak ayam madu.......xde bnde nak mk
n sgt...sume da pnh mkn...aku pown try la bende alah tu......tapi siyez laaa...sedeyh gler x dpt mkn ayam golek..hahahahahhaa...n air.....aku msti la minum air asam boi,,....TERBEK...




Monday, August 23, 2010

KISAH AKU YANG DIANGGAP GARANG


HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA....



bowink malam2 nie x taw nak wat pe...bola pown da abis....MU seri ngn fulham....yeeeaaaayyyyyy...GO CHELSEA!!!!!!!!!!!!!......hahahahaa...tapi new castle tadi terbek laa...bantai aston villa 6-0....hahahaha..tp CHELSEA lagi terbek...2 mnggu mng je...dua2 score 6-0..hahahahahaha...paling bek laaa..esok tunggu man city vs liverpool lak....

sbnr nye aku x nak cte pasal bola...da tajuk pown KISAH AKU YANG SANGAT PELIK...xkn nk cte pasal bola lak....aku bkan reti men bolaa...alamaksss....terkantoi...bahahahahaha..stakat ting2 ke, masak2 ke, kejar2 ke, nyorok2 ke, kawen2 ke, ley la aku men...muahahahahahaaa...aku nak cte pasal diri aku nie...dlm entry yg lps, aku de cte yg aku nie seorng pemalu...tapi bertempat laa..hahahahahahaa..arini aku nk cte pasal penampilan aku lak...hahahahahhaa..bkn nak puji diri sndiri, bkn nk perasan, tp nk wat pengajaran..hahahahahaha..

aku nie sbnr nye idup pndah randah...dari dulu lagi...mksd aku, skola...dari tadika, smpai la skang nie....aku rase, dkat 12 buah pusat pengajian gak la aku pernah menuntut..hahahahhaa...tp dlm byk2 pusat pengajian nie, aku rase mrsm aku la yg paling bst...paling byk mngajar aku erti kehidupan..hahahahaa..nie la mrsm aku dulu...



HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA....


sbb pe aku cakap kat cnie yg paling best????sbb, kat mrsm nie la aku blajar bagaimana nak berkomunikasi...aku nie sbnr nye...jarang cakap ngn pompuan...aku x ley la ble face to face ngn pompuan...sbb aku nie darah gemuruh kowt..hahahahahaa..kalu ckp ngn pompuan je, mke aku sng jadi merah..hahahaaaa..malu la kowt...kat cnie la aku blaja ckp ngn owg tine..sbb kt cnie de sistem homeroom....aku lak dilantik sbgai presiden...siot tol adik homeroom aku..hahahahhaaa...pastu kat sini gak aku blaja nk kawal emosi aku...sbb dulu aku nie seorang yg SANGAT panas baran...pantang ade bnde yg aku x ske je, msti aku nek angin...huhuhu..prnh skali aku ngamok kt dlm kelas mase form 4...abis kerusi meja aku humban..hahahahaha..mase tu da jadi cam owg gler...lagi satu...aku nie yg jenis pantang owg cabar kejantanan aku nie...mle la aku nk tnjuk kn jantan aku..hihihihihihi..aku pnh gaduh ngn mmbr baye aku....haishhhhhh..hahahahahaa...n aku jgk slalu masuk JDM(jemaah disiplin maktab) atas kesalahan membuli dan memukul budak..hahahahahhaa..tapi perkara biase la tu kan...hehe..HOTAK LU.....cian mak bpk aku anta jauh2.....

hahahahahahahahaha...sbnr nye cte kat atas nie xde kne mngene ngn tajuk pown...saje nk wat jalan cte..hahahahhaa...sbnr nye aku nk cte penampilan aku di mata owg len...aku de wat research ckit la kat mrsm nie...aku de jmpe 10 owg dak pompuan, pastu akutnye ape first impression diowg kat aku....9/10 jawab aku nie nmpk ganas n x mesra alam...hahahhaa..lagi sekor minah tu da lpe ble first time jmpe aku...senget(ayat awek aku) tol dak tu..hihihihi...diowg kate aku nie nampk garang, ske marah2, panas baran, x ensem(saje nak merendah diri), dan bermacam lagi la sifat mazmumah...hahahahahahaha...terluka gak la ati yg suci nie ble mndgr penjeasan diowg...cheeewaaahhh..hahahahhaa..tp aku kne cool laa....x ley nk mrh diowg...nnti nmpk sgt la aku nie mmg cpt mrh..hahahahhaa...so, aku terima la seada nye komen diowg...pastu aku balik bilik...otw nk ke bilik aku tu de satu cermin besa gedabak...mmg tok owg cermin diri sendiri laa..hahahahhahaa...aku pown tgk mke aku.....nmpk jahat sgt ke aku nie???????


Thursday, August 19, 2010

KISAH YANG SANGAT KELAKAR

"abg..ika takut laaa"...



HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA......



tgh baring2, teringat dialog nie dlm pale hotak aku.....bkn video lucah taw...tapi dialog mmbr aku ngn balak die,wan, mase ktowg lepak genting highland dulu..haha..mse tu, aku, wan n ika je yg ade....spatot nye ramai lagi...tapi yg len janji cam gampang...kate ari jumaat, sbtu bru smpai..haishhhhh...

ok2...dialog nie berlaku bkn mase kat dlm theme park, tp kat dlm hotel first world....bkan dlm bilik laa...kat lobi je....turun2 bas je, kami ber3 nk gi cari la bilik...aku pown terlupa...ari tu ari jumaat...kne wat reservation...sbb konfem penuh dek cine2 yg nak men judi..hahahahhaa..pastu jumaat, sbtu, ahad bilik len2 harge...haram jadah tol...hahahaha..ktowg gi la kaunter...si ika nie la jd mangse bertanya..hahahahahhaa...pnt beratur nie.....pastu smpai2 akak tu tnye..

akak: adik ade wat tempahan??
ika : xde kak..npe??
akak: oooo..sori la dik....sume bilik da full laa...
ika : alaaaa...xkn xde kowt kak...
akak: mmg xde dik...len kali tempah la dulu...


huhuhuhuhhu...kecewa ktowg...last, x taw nk lpk mane, ktowg nak try gi hotel yg kat bwh tu..tp jauh gak la dari theme park...tp nk wat cane....da nasib bdn.......hahahahhaaa...elok je kitowg nk jalan kuar, de sekor mmt cine nie dok usha kitowg je....aku je yg pasan...wan n ika x pasan..die dtg dkt ngn kitowg....pastu die tnye....

mmt cine: mao cali bilik ke dik????
aku : xpe2..nak try cari kat bwah(yela..takot la jgk kn..x knl sape mmt tu)
mmt cine: alaaaa..konfem itu hotel penuh jugak...
wan : jap arrr...kitowg pikir jap...
mmt cine: ok2..

(pas 5 mnt berbincang)

wan : ok la....bilik mane kosong??
mmt cine: jap arr...sye bwk jmpe kwn...


aik...ade sub pulak...haaaiiissshhhhh..pelik nie....aku da mula sangsi da nie...mmt cine tu pown bwk la jmpe kwn die....ktowg pnggil apek..hahahahahaha...


apek : lu olang nak bilik ke????
wan : yup..
apek : bape bilik???
wan : nak 2..ade??
apek : ade2...
wan : apek.....mane lu dpt ini bilik????npe lu x tdo bilik tu??
apek : wa beli ini bilik sbb nak jual maa..bisnes..lg pown wa kalah judi tadi...


oooooo...hahahahahahahaa...kalah judi rupenye.....patut la kusut je muke..hahahaahhahaha..kire kitowg nie rezeki die laa...hahahahhaa..cian tol...


wan : apek....1 bilik bape???
apek: rm250.....
wan : mak aih...mahal nye....
apek: mmg lor...ari jumaat...sbtu lagi mahal....
wan : kalu ari biase????
apek: kalu weekdays, rm90 ley dapat..


apek tu pown jalan la laju2..diekori oleh kitowg...hahahahhaa..aku tgk muke ika nie mcm da cuak je.....hahahahhahahaa...mule la aku nak pedajal si ika nie...aku pown bisik la kat ika n wan nie...


aku : weyh...kowg x rase len mcm ke???
ika : len mcm cane???
aku : x la...apek nie nmpk cam penagih dadah je..
wan: pastu????
aku : xla....mane la taw die de sorok dadah ke dlm bilik kite....haaaaa...x ke naya kte cmtu..
ika : huhuhuhhuhuhhu...
wan: npe ika??
ika : abg....ika takut laaa..


hahahahhahaa..pastu aku bia kan ika ketakutan sendirian..padahal x de pape pown..hahahahahahahahahahhaa.....mlm tu aku pown takot nk tdo...so, aku lepak la kt kfc..hahahahahhahahahaha.....

KISAH AKU??????


HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAA......


sape aku nie????

HAAAAAAAAAA.....

aku nie budak biase je...ahahahahaha...xde pape sgt la...tp aku nie sorg yg pemalu sbnrnye...serius..xtpu....aku kalu masuk dlm komuniti yg baru, aku jadi pemalu..nak kne amik mase tok sesuai kan diri.....tapi................................kalu da biase or dpt sesuai kan diri, aku mmg jenis x taw malu...ahahahahahhaa....kene lepak ngn bdk2 1 kepala, mmg huha gle la....gelak2 je....mmg best laaa....aku nie sbnr nye jahat gle dulu....stakat sekeh pale budak tu, slmber je dulu..hahahahhaa....tp tu dulu laa...saje nak tunjuk kuat..ntahpape ntah..hahahhaa..



aku jadi bek ckit mase masuk mrsm mase form4 dulu...mase orientasi kan de sesi perkenal kan diri....taw x aku soh diowg panggil aku pe?????ROCKY...ahahahhahaha..saje je nk rase cam gangster...hihihihihihi...last2 melekat name tu smpai la nie...hahahahaa...name AFIFF masih de yg gne...tp tu pown mmbr2 kat skola lame n puchong je...n saudara mara..hehe..mmbr2 mrsm, matrik, u n seterus nye, akn pnggil aku rocky....bkn aku lupe diri..tapi aku de pelat F ckit...da la nme aku byk huruf f..hahahahha...pastu slalu sgt owg2 slah sebut nme aku...contoh nye, AFIQ la, AFIS la, ARIF la, ALIF la....haaaiiisssshhhhh...sbb tu soh pnggil rocky or roki...kan sng...unik gle name tu...terase cam rocky balboa la plak..hikhikhik....


aku saje terbit kan blog nie....saje suke2...xde follower pown...xmao laa...x nak jadi terkenal..hahahahhahahaha...geli jek dgr...sbnrnye da lame aku de blog nie...sjak 2007..yela, mase tu ngh study lagi..form4....kalu dok umah ley la jgk update...tp dok asrama....mmg hulu laa...smpai la aku terlupa password n last2 lupe cmtu je...hahahahhaa...mmbr2 aku skang sume de blog.....sume nk show off ngn blog diowg....hahahahahaa...padahal bru thn lps wat....aku yg dr 2007 rilek je..huahuahua....kre maju la gak aku nie....taw mende alah nie..hihihi..baru smalam aku terigt yg aku nh wat blog....lantas, aku reset balik password n tros update..hahahhahahaa..blog nie just tok luahan perasaan aku je....haha..k la...chow lu..



KISAH YANG MENGGELIKAN....

EEEEEEEEEEIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII.................


tu la yg mampu aku ckp tiap kali masuk tandas aras3 kolej perindu..
bkn sebab ade taik kat lantai...kalu de taik kat lantai, tu budak tadika....
hahahahhaa...nie sume da besa...
tapi sisa megi kat singki.....eeeeeeiiiii...geli siot kalu masuk je nmpk bnde tu...
lagi2 kalu baru pas buka....mmg nk terkeluar balik la ayam golek yg baru pas mkn td..

HAAAAIIIISSSSHHHHHHHH.......

kalu nak buang kat singki pown, buang la kuah je...nie siap ngn megi skali ade....
senget tol bdk2 nie...kasi perabis dulu megi tu....

da la....post kat cnie bkn diowg taw pown....
bek aku gi sound sendiri...


MUAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAA..................

Wednesday, August 18, 2010

KISAH YANG SANGAT SEDIH PT2....

nie pown same gak cte cam kat bwh nie....
tp nie bkan owg pnjm n ilang...nie sbb rum8 aku men kad tu n kne rampas..

hahahahahahahahaa...

siot tol rum82 aku nie...haissshhhhhh...
da la aku x de mase tu...malang tol nasib aku....balik2 bilik je, tgk2 tnggal kotak je..huhuhuhu....
pengetua halim....kembali kan la deck ku itu...
jgn wat main ngn anak bini woooooo..

huhuhuhuhuhuhuhuhu.....

tinggal kenangan :

KISAH YANG SANGAT SEDIH......

nie aku nk cte pasal bende yg aku syg sgt..
tp skang da xde...sbb de owg pinjam, tp x pulang kan..

huhuhuhuhhu....


n da ilang pown bnde tu.....sedih gler...
bnde yg aku mksd kan ialah, kad bicycle rider back wrne mrh aku yg first aku beli..
aku bwk gi matrik...nak wat magic kat sane laa..
tp sbb da lme kan...bnde tu buruk je....tp aku syg gle laa..

1 ari nie, tgk bowink2, mmbr2 aku nie amik kad aku,n men royal...
aku yg baru balik dari tandas, terkedu tgk diowg ngh hepi bergelak ketawa smbil menghancur kan kad aku....yg paling x tahan, bile da kalah tu, kad aku jadi mngse...di konyok kan kad aku...
huhuhuhu...seb bek x koyak kan....aku ngn berat ati, bia kan je laa..
huhuhuhuhu...

KISAH rocky MAGICIAN???????

HAHAHAHAHAHAHAHA......

nak terkentut aku igt kisah dulu2....
cane aku leh terkenal sbgai magician or magicman...
meh aku cte ckit...
cani cite die....aku start kat transkrian laa...mrsm aku dulu..


MRSM TRANSKRIAN


mase tu ari pe ntah, aku pown x igt..tp mlm laa...
aku n rum8, ikhsan, am, boss, n fawwaz(die bkn rum8, sje nyibuk) tgh men kad..
kalu x silap aku, men royal...hahahhaa..mase tu mmg popular game nie...
smpai bilik kitowg bahang gle sbb rmai bdk kuar masok nk men game nie...
ok2...sambong cte....
mase ngh men2 tu, aku pown terpikir nak nipu diowg...
hahahahahahaa...jahat kan...aku pown ckp la nk wat magic..
diowg pown nmpk cam teruja je..hahahaha..
dlm otak aku da mula pikir nk kene kan kaw2 pnye..hihihihi..

ok..aku pown pegang la kad tu..sambil pandang mate diowg...hahahaha..
bajet saspen je...blom buat, aku nk tergelak da tgk muke masing2..hihihihi...
ok2...pastu aku pown wat la 1 trick nie....trick nie gile sakai....dak tadika pown taw..
ahahahhahaa..tapi, abg2 mrsm nie cam gle terkejut berok..ahahahahhaa..
puas ati aku dpt kne kan diowg....

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA....


pastu akhir tahun tu...b4 abis pengajian aku kat mrsm, mase spm,aku diberi kepercayaan tok wat magic dkt pengetua mrsm transkrian, tn hj yusoff bin hassan...hahahaha..
satu penghargaan buat aku..thnx to BWP 07/08....





PAS MRSM, SAMBONG MATRIK LAK..



hahahahahahaa.....kat sini lagi best...lagi bakat aku menyerlah...
mase orientasi pown, aku da wat magic..hahahhaaa..
mase tu de 1 aktiviti, tp aku sgt malas....
malas nak gerak...so, aku telah ditangkap sbb x wat aktiviti nie....
hahahahahhaa..aku kne panggil kat dpn....
malu gle doe...hahahahhhaa..
diowg tnye la nme aku, dok mane, skola mne dulu....
aku pown jawab laaa ngn jwapan yg sepatut nye...
pastu diowg tnye hobi aku lak...
haaaaaaa...nie la soalan favourite aku...
hahahhahahaa..kalu owg tnye hobi aku, msti aku ckp men magic...
pastu diowg soh aku wat magic....
aku da la x prepare pape...pastu soh wat gak...haisshhhhh...
peluh gak ketiak aku pikir trick pe nak wat...
akhir nye aku wat gak....igt x mndpt sambutan, sbb rase cam terkantoi je..
ahhhh..pedulik pe aku.....aku terus kan gak....
tgk2 sume tepuk tgn...waaaaaaa...gle ar....jadi rupenye aku wat..
ahahahahahahahhaaa...


tu la wat aku femes ngn panggilan magicman......

KISAH MAGIC?????

MAGIC?????

ape tu?????
oooooooo....yg men2 sihir erk??
yg bela2 jin tu erk...
haram doe owg islam bela jin...
mati nnti x diterima tanah....

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA.........

ni lah sebahagian pemikiran masyarakat kte tentang magic....
ahahahaha..diowg igt kalu men magic tu, bela jin la, hntu raya laa..
hahaha..aku slalu kne camni...slalu ngn owg2 kampung laa..
ngn mkcik pakcik...hahahahhahhaaa..aku x taw pe masalah diowg..
maybe jelez ngn aku kowt, sbb x reti buat..hahahhahahaa..

ok la...men aku cte ckit tentang magic...
ape tu magic sbnr nye????

nie aku amik dari wikipedia..

Magic is a performing art that entertains an audience by creating illusions of seemingly impossible or supernatural[2] feats, using purely natural means. These feats are called magic tricks, effects or illusions.

One who performs such illusions is called a magician or an illusionist. Some performers may also be referred to by names reflecting the type of magical effects they present, such as prestidigitators, conjurors, mentalists, or escape artists.



HAAAAAAAAAAAAAAA.....


len kali, check lu kat mane2 b4 men sebut je...

terluka hati ku ini...hahahahha..poyos lak..



KISAH SAMAN!!!!!!!!

HUHUHUHUHUHUHUHUHUHU.......


aku nak cite kisah aku kene saman nie...
baru terjadi pagi tadi....
gini cite die...

8.03 a.m..

aku baru bgn tdo...
ahahahahhaahaa......
klas kol 8.30..
ape lagi.....lekas2 aku mndi n siap2...

8.26 a.m..

aku gi kat parking moto kolej perindu...
sampai2, bru sedar x bwk kunci...
DAMN!!!!!!!
patah balik....huhu..

8.30 a.m..

aku memecut moto ngn laju nye...
abis kain2 awek yg jln kaki terangkat..
dek angin moto aku..
HAHAHAHAHAHAHAHAA..

8.34 a.m..

aku sampai fakulti..
cari parking nye la susah....
parking yg terdekat da la tutup...
renovate lak...huhu..
last2, da lmbt nie, aku pown park la moto aku kat dpn koridor fakulti...
hahahahahahaa...dgn perasaan bangge, aku pown masok klas...

10.20 a.m..

klas aku da abis....
aku turun bwh nk balik....
aku tgk bnyk lak moto park kat situ..
td aku sowg2 je...hahahahahaa..
aku pown ske ati la sbb dpt tolong diowg...
dgn mke gembira, aku gi kat moto...
elok je aku alih helmet, aku nmpk sehelai kertas..
aku pown belek la kertas tu.............
huhuhuhuhuhuhu...
surat saman....
kesalahan aku........

1. tiada pelekat uitm
2. meletak di koridor

mke aku pown berubah......
aku pown tros cabut sbb nnti x nak tgk mke bdk2 yg park situ sedih gak....
HAHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAHAAHA....
siot laaaaaa......

GILER LA......

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA............


lamenye x update blog aku nie...
aku pown lpe yg aku de wat blog nie...
haiiissssshhhhh...
upe2 nye de 2 blog aku...
advance x??????

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA....

k2....lame da blog nie....2007..
kowg pown x taw pe blog time tu..
hahahaha...maju gak aku kire nye..



da la....xde bende nk post....
chow lu....